Rezultati poslovanja u prvom polugodištu: Dobit Bosnalijeka 3,8 miliona KM

Bez autora
Aug 02 2011

Sarajevska farmaceutska kompanija Bosnalijek ostvarila je u prvom polugodištu 3,8 miliona KM dobiti, što je za 1,5 posto više od dobiti ostvarene u istom periodu prethodne godine. Ova kompanija ostvarila je za prvih šest mjeseci 52 miliona KM prihoda od prodaje, što je za 6,6 posto više nego u istom periodu lani, saopćeno je iz Bosnalijeka. Na stranim tržištima zabilježena je stopa rasta od 23,4 posto, što je rezultiralo izjednačavanjem Bosnalijekovog prihoda od prodaje na domaćem i stranim tržištima. Najznačajnije stope rasta ostvarene su na tržištima Srbije, Hrvatske, Rusije, Moldavije, Gruzije i frankofonske Afrike, što je više od 30 posto od ukupnog izvoza, dok je i dalje vodeće strano tržište Rusija s ostvarenih 14 miliona KM prihoda od prodaje. Vrijednost imovine kojom je Bosnalijek raspolagao u prvom polugodištu iznosila je 172,4 miliona KM, a vrijednost vlastitog kapitala 121,9 miliona KM, što je za 3,2 posto više nego na početku godine.

Rezultati poslovanja u prvom polugodištu: Dobit Bosnalijeka 3,8 miliona KMSarajevska farmaceutska kompanija Bosnalijek ostvarila je u prvom polugodištu 3,8 miliona KM dobiti, što je za 1,5 posto više od dobiti ostvarene u istom periodu prethodne godine.

Ova kompanija ostvarila je za prvih šest mjeseci 52 miliona KM prihoda od prodaje, što je za 6,6 posto više nego u istom periodu lani, saopćeno je iz Bosnalijeka.

Na stranim tržištima zabilježena je stopa rasta od 23,4 posto, što je rezultiralo izjednačavanjem Bosnalijekovog prihoda od prodaje na domaćem i stranim tržištima, prenijela je Srna.

Najznačajnije stope rasta ostvarene su na tržištima Srbije, Hrvatske, Rusije, Moldavije, Gruzije i frankofonske Afrike, što je više od 30 posto od ukupnog izvoza, dok je i dalje vodeće strano tržište Rusija s ostvarenih 14 miliona KM prihoda od prodaje.

Vrijednost imovine kojom je Bosnalijek raspolagao u prvom polugodištu iznosila je 172,4 miliona KM, a vrijednost vlastitog kapitala 121,9 miliona KM, što je za 3,2 posto više nego na početku godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik